Založ si blog

SMER (Fico) – sociálna parazitácia

Šokovala ma správa o celoplošnom rušení príplatkov na deti (daňový bonus, prídavky, jednorazový príspevok pri narodení) zo strany SMER-u. Ľudia sa určite pri zakladaní rodín rozhodujú, akú možnú podporu môžu od štátu dostať, ktorá im pomože naštartovať život. Či už ide o hypotéky pre mladých, daňový bonus alebo prídavky na dieta a iné. Najmä ma šokovala hranica 800 eur (40% najlepšie zarábajúcich) na základe ktorej by sa tieto príplatky mali prestať vyplácať. Inteligencia pána Fica je badať v jeho verbálnej komunikácii, argumentácii ako aj schopnosti lákavými slovami manipulovať jednoduchšie mysliacich ľudí. V hlave sa mi však vynára niekoľko otázok, uvedomuje si SMER, že na Slovensku existujú značné regionálne disparity? Mzda 800 eur v Bratislavskom regióne je niečo iné ako v okrese Medzilaborce, alebo v Rómskej osade.

Zamyslím sa nad príkladom ktorý dôverne poznám. Priemerná mzda v Bratislavskom regióne je približne 1120 eur. To znamená, že ľudia dostanú približne 820 eur v čistom. Tým pádom príplatky nedostanú. Keby experti SMERU mali troška rozumu, tak by si pozreli ceny nehnuteľností v určitých regiónoch. V Bratislave v priemre stojí 2i byt po rekonstrukcii okolo 100 000e, záleží od lokality, v Medzilaborciach okolo 10 000e (http://www.x-reality.sk/medzilaborce/byty/2-izbovy-byt/). Tým pádom sa pre mladých ľudí v Bratislave stávajú hypotéky na takúto čiastku neprijateľné. Je potrebné sa pozrieť v okolí 20-50km od Bratislavy, a tam je možné nájsť podobný byt okolo 60-70 tisíc. Takáto hypotéka od banky na 30 rokov Vám prinesie splátku približne 300eur mesačne. Keby mal človek platiť na byt v Medzilaborciach 300e mesačne, tak ho má za 33 mesiacov splatený. Vzdialenosť od pracoviska, ktoré je väčšinou v Bratislave znamená cestovné náklady vo výške 100-250 eur (záleží od zvoleného druhu dopravy a typu auta). V prázdnom byte samozrejme človek nemôže bývať a niečo stojí aj prevádzka bytu. Zoberme si ďalšie paušálne výdavky na byt vo výške 150-350e mesačne (podľa toho či sa spláca auto, prípadne zariadenie bytu). Daľšia významná položka je strava, ktorá predstavuje 100e mesačne. Mzda priemerného mladého Bratislavčana, ktorý robí 10 hodín denne kvalifikovanú prácu je minutá. Manželka na materskej takéhoto Bratislavčana dostane 200-400e v závislosti od rôznych pripoistení a mzdy. Týchto 200-400e má zabezpečiť všetok nadštandard, ako aj nečakané výdavky (nedoplatky, pokazené auto, kino, dovolenka, liečenie detí..). Jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa predstavuje slušnú sumu na štart. Čudujem sa zástancom tohto riešenia, že hovoria, že taký človek si 20e ani nevšimne. Keď dieťaťu rozumne investujem jeho 22e tak keď skončí vysokú školu, môže dostať 7000e (hovorím o čiastke očistenej o infláciu). Štát berie neporovnateľne viac, stačí sa pozrieť na superhrubú, resp. hrubú mzdu. Pri troch deťoch je to 21 000 na všetky 3.

Teraz to skúsim komparovať s Rómskou osadou. Náklady na bývanie minimálne (stačí sa pozrieť ako miznú tehly zo starých budov v okolí osád), hypotéka žiadna. Dotovaná strava a školské potreby pre deti ak navštevujú školu. Čierne odbery elektrickej energie, likvidácia drevného porastu v okolí osád sú taktiež zadarmo. Kolko odvedú do štátneho rozpočtu peňazí? Rovnako nula. Aké je etnické zloženie väzňov  vo väzniciach? Jedná sa len o mínusové položky, ktoré zaťažujú daňových poplatníkov.

Čudujem sa, že si necháme takto sr..ť na hlavu. Veď to je výsmech pracujúcich z ktorých idú zodrať kožu, či už SMER alebo bývalá vládna garnitúra. Primitívne útočenie na city voličskej základne SMERU bez hlbšej analýzy toho, čo tieto opatrenia budú znamenať a čo prinesú. Rómom sa pridá na štvrté a piate dieťa, to je 110 eur mesačne. To je sto kíl cestovín, ako je potom možné, že cigánčatá sú hladné a nahé? Ich rodičia nedokážu hospodáriť s peniazmi a každá vláda ich dotuje. Humanisti sa tu rozčulovali nad fackami rómskych chlapcov na policajnej stanici, teraz mlčia keď títo 12 roční chlapci po prepade dôchodkine znáslinili 10 ročné dievča. Boli z nich robené obete namiesto bezodkladného umiestnenia do ústavu (po ich poslednom trestnom čine by som k tomu pridal aj kastráciu). To naozaj sa bude nalievať viac peňazí pre neprisposobivých z daní pracujúcich?

Prosím ľudí z východu aby nezávideli Bratislavčanom ich mzdy, aby rozmýšlali kriticky, viac čítali a vzdelávali sa. Fico neberie len bohatým ale aj ľudom ako vy, čo žijú od výplaty k výplate, pretože ich náklady na život sú vyššie. Dokedy chceme toto tolerovať? Nechať sa manipulovať populizmom, nechať dotovať neprispôsobivých, trestať pracujúcich, zadlžovať naše deti kvôli neúspešným krajinám pred krachom? Kde bude situácia o 20 rokov, keď na jednu Slovenku pripadne 0,9 dieťaťa a na Rómku 4? Prečo Kotleba získal 5 % hlasov v okresoch s vysokým podielom Rómov? Pochybujem, že ho volili Rómovia. Dúfam, že týmito zákonmi podporujúcimi neprispôsobivých sa nebude podporovať aj etnická mobilizácia, ktorá môže viesť k násilnostiam. Ale ľudia sú zúfalí a chcú vidieť riešanie ich situácie. Dokedy sa budú trestať pracujúci? Prečo v Írsku pracujúci s deťmi majú mzdu oslobodenú od dane a u nás sa chce pracujúcim zobrat aj ten malý bonus a parazitujúcim sa pridajú ďalšie peniaze? Toto nevidím dobre… 

Slovenská závisť ficovoličov

25.03.2012

Pred pár dňami som kriticky reagoval na možné okresanie prídavkov. Som fascinovaný slaboduchosťou väčšiny diskutujúcich, ktorí sa do diskusie zapojili. Ľudia, ktorí podľa ich slov sú za sociálnu spravodllivosť nemajú problém s tým, ak sa človeku s mierne nadštandardným príjmom zoberú štátne podpory a môže žiť od výplaty k výplate. Pritom ich vôbec nezaujíma, [...]

Maďarizácia Wikipédie / Magyarization of Wikipedia

29.07.2010

Maďarizácia Wikipédie / Magyarization of Wikipedia Maďarizácia Wikipédie O dôveryhodnosti Wikipédie ľudia nemajú nejakú vysokú mienku. Avšak aj napriek tomu slúži ako zdroj informácií pre milióny ľudí. Maďarizácia anglickej Wikipédie sa týka našej minulosti ako aj súčasných maďarsko-slovenských vzťahov, rovnako aj maďarskej menšiny u nás. Ako som sa dočítal v [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 14407x
Priemerná čítanosť článkov: 4802x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy